Kuchyně

Bacalhau à Gomes de SáPotraviny v supermarketech jsou na stejné cenové úrovni, jako u nás. Tropické ovoce zde seženete levněji. V každém menu bývá obsažena ryba. Mezi lisabonské speciality patří Porco com Ameiojas a Alenteja (vepřové s mušlemi a opečenými kostky brambor) a Bacalhao (treska). Mezi nápoji je velice proslulý alkoholický nápoj s višní – Ginjinha.

Po večerech se ve velké míře konzumuje pivo. Monopol zde mají dvě značky – Sagres a Super Bock. Pivo se podává do 0,2 l sklenic a je sladší, než u nás.

Přes den se pije silná káva s výtečným aroma. Lisabonské kavárny jsou takřka na každém rohu. Ke kávě se nabízí pečivo, zákusky a sendviče. Tradiční sladkou tečkou na závěr je Pastel de natas (zákusek z listového těsta plněný vanilko-pudinkovou náplní).